La Centrul Cultural Sighetu Marmației, a fost lansat volumul “Călătorie spre constelația Scorpionului – Augustin Cozmuța 75”, apărut la Editura Ethnologica, 2019. Moderatorul și gazda evenimentului,  dl. Ioan Dorel Todea, a făcut o scurtă prezentare a personalității lui Augustin Cozmuța (1944-2015).

Despre carte, dar mai ales despre cel omagiat au vorbit prof. Ioan Ardelean-Pruncu, poet, fost coleg de redacție, în tinerețe

Despre carte, dar mai ales despre cel omagiat au vorbit prof. Ioan Ardelean-Pruncu, poet, fost coleg de redacție, în tinerețe,  conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea, ziaristul și scriitorul Gheorghe Pârja, poetul Nicolae Scheianu, consultant artistic la Centrul Creatiei Populare Maramures, publicistul Nicolae Iuga, Ioan Petrovai, președintele Cenaclului Eminescu din Petrova, poetul Gavril Ciuban, din Vișeu de Sus, editorul și poetul Ion Mariș, Poetul Pablo Romaniuc, membru al Uniunii Scriitorilor din România, dar și din Ucraina, prof. Alexandru Țiplea, Florentin Năsui, prieteni  și fosti  colegi.

leana Cozmuța a explicat simbolurile de pe coperte și a vorbit despre modul în care s-a născut cartea, despre cei care au contribuit cu texte, despre soțul sau.

Scrisă de colegi și prieteni, de fiica Ioana și soția Ileana, cartea este un omagiu postum adus lui Augustin Cozmuța, care a trăit, cu o demnitate pe care n-a trădat-o niciodată.

CJPCCT Maramures  a contribuit si contribuie substantial la afirmarea si consolidarea valorilor culturale , populare sau din contaemporaneitate date de acest spatiu de nord culturii maramuresene si nationale, lucru dovedit si manifestarile recente  organizate in localități din județ și din țară.

Pin It on Pinterest

Share This