Simpozionul internaţional de etnologie ARAD 2017: „Patrimoniu şi patrimonializare”

Simpozionul internaţional de etnologie ARAD 2017: „Patrimoniu şi patrimonializare”

 În perioada 22 – 23 iunie, Consiliul Judeţean Arad a găzduit cea de-a VII-a ediţie a Simpozionului internaţional de etnologie, cu tema „Patrimoniu şi patrimonializare”.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad, a reunit la Arad 27 de specialişti în domeniile etnologie – antropologie, care au susținut pe două secţiuni, comunicări ştiinţifice ce se înscriu în tematica simpozionului. Din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, etnologul Corina Isabella Csiszár  și  muzicologul Florin Avram au prezentat filmul documentar etnografic: Fărșangul la Dămăcușeni.

Comunicările au fost urmate pe discuţii, care au adus informaţii şi clarificări legate de situaţia actuală a patrimoniului cultural material şi imaterial din România, Serbia şi Ungaria, modalităţile de conservare şi de promovare a patrimoniului imaterial aplicate în cele trei ţări, și modalităţi de protecţie. Simpozionului organizat de Centrul Cultural Judeţean Arad a făcut  parte din activităţile specifice de conservare şi promovare a culturii tradiţionale desfăşurate de toate centrele judeţene omoloage din România, aceasta fiind o cerinţă naţională.

Pin It on Pinterest

Share This