Conferinţa ASER: „Patrimoniu cultural: abordări teoretice și praxiologice”, ed. a XIII-a, Baia Mare 2017

Conferinţa ASER: „Patrimoniu cultural: abordări teoretice și praxiologice”, ed. a XIII-a, Baia Mare 2017

În perioada 8-12 noiembrie 2017, la Baia Mare, s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a Conferinței Naționale a Asociației de Științe Etnologice din România cu tema Patrimoniu cultural: abordări teoretice și praxiologice, eveniment la care au participat aproximativ 70 de specialiști în domeniu: etnologi, etnografi, muzeografi, cercetători.

Evenimentul a fost  organizat de Asociația de Științe Etnologice din România, Universitea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș, Asociația pentru Cultură, Comunicare și Dezvoltare Durabilă și Muzeul Țării Oașului, comitetul de organizare fiind constituit din: prof. dr. Otilia Hedeșa, președinte ASER, dr. Diana Mihuț, Universitatea de Vest din Timișoara, conf. dr. Delia Suiogan, prodecanul Facultății de Litere, CUNBM, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, dr. Natalia Lazar, Muzeul Țării Oașului, drd. Florin-Vasile Pop și drd. Noemi Chifor, CUNBM, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș au fost prezentate două material:

  • etnologul Corina isabella Csiszár și muzicologul Florin Avram,  au prezentat filmul documentar etnografic „Fărșangul la Dămăcușeni”.
  • drd. Florin-Vasile Pop a prezentat lucrare cu tema „Promovarea patrimoniului cultural din Ţara Chioarului în ziarul Chioarul” (1920) şi Revista Vatra Chioreană” (2006).

 

Pin It on Pinterest

Share This