Ansamblul Flori din Maramureș la primul Festival de Folclor ONLINE

Ansamblul Flori din Maramureș la primul Festival de Folclor ONLINE

 

După două luni în care o mulțime de activități, profesii, discuții, pasiuni, concursuri și spectacole s-au mutat în mediul virtual, iată că a venit vremea ca Ansamblul Folcloric „Flori din Maramureș” (coordonator: maestrul coregraf Grigore Simionca) să participe la primul Festival de Folclor ONLINE.

Este vorba despre Festivalul de Folclor Păstoresc „Urcatul oilor la munte”, organizat pentru al 53-lea an la Novaci, în județul Gorj, de către Primăria și Consiliul Local  Novaci, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj, Asociația Crescătorilor de Ovine și Bovine Novaci și Casa de Cultură Novaci.

23 de ansambluri folclorice au răspuns invitației organizatorilor de a participa la festival, transmițând o înregistrare audio-video a unui program artistic susținut, în trecut, într-un spectacol cu public. Printre acestea, s-a numărat și  Ansamblul FolcloricFlori din Maramureș”, de pe lângă CJCPCT „Liviu Borlan” Maramureș, promovând astfel, încă o dată, dansuri din zona Maramureșului istoric și cântece cu solista Vlășan Raisa Alexia.

Vă invităm să vedeți aici înregistrarea cu care ansamblul băimărean a participat la festival:

 

 

Iată și mesajul organizatorilor festivalului:

 „În acest an, înainte de a urca oile la munte, păstorii noștri nu vor mai petrece, nu vor mai deschide porțile oaspeților din toată țara în a treia duminică a lunii mai cum au făcut de 53 de ani, nu vor mai avea ocazia să arate tuturor că dragostea de viață la Novaci are specific ciobănesc, că folclorul este cel mai frumos lucru pe care poate să îl moștenească o comunitate. Cele 23 de formații artistice de amatori din toată țara care trebuiau să fie prezente la 17 mai la Novaci, în vremuri normale, anul acesta vor fi prezente în mediul online. Organizatorii au luat în calcul faptul că populația orașului este foarte activă pe plan virtual, prin intermediul rețelelor de socializare, contactul inedit cu artiștii nefiind un impediment în păstrarea mentală a tradițiilor și a obiceiurilor locului. Avem amintiri frumoase legate de acest eveniment, le păstrăm și le popularizăm. Încercăm să fim în pas cu digitalizarea și accesul la cultură și tradiție…”

Pin It on Pinterest

Share This
?>