Pentru toți, primăvara 2020 e primăvara premierelor, a lucrurilor care se întâmplă pentru întâia oară și pe care nu le-am prevăzut nicicând. Școala Populară de Artă (CJCPCT „Liviu Borlan” Maramureș) a avut și ea, parte, în ultimele săptămâni, de câteva premiere.

În luna martie, a început să organizeze, pentru prima dată, cursuri online. După CURSURI online, au urmat, în luna aprilie, CONCURSURI online. Și iată că acum, primim și primele PREMII online.

Lavinia Lingurar, Patricia Chira și Ioana Ciuban, elevele noastre de la clasa de canto muzică ușoară (profesor coordonator Codruța Lupșe) au fost trei dintre cei 1444 de copii, tineri și adulți care s-au filmat acasă cântând și au trimis înregistrări pentru a se înscrie la Concursul Online Internațional de Interpretare vocală și instrumentală „Muzica ne poate uni!”

Sharis Ana-Maria Tibil, Antonia Ghiman și Cosmina Ghiman, de la clasa de canto muzică populară (profesor coordonator: Ramona Darha) s-au înscris la alte două concursuri online: „Festivalul Noii Generații”, respectiv „Fii Star în Țara ta”.

Ce rezultate au obținut? Aflați aici:

Premiul I Golden la Concursul „Muzica ne poate uni!” – Lavinia LINGURAR, anul II, clasa canto muzică ușoară (profesor coordonator Codruța Lupșe)

Premiul I la Festivalul Noii Generații, categoria Muzică Populară 13-15 ani – Sharis Ana-Maria TIBIL, anul III, clasa canto muzică populară (profesor coordonator Ramona Darha)

Premiul II la Concursul „Muzica ne poate uni!” – Patricia Alexia CHIRA (anul I) și Ioana Maria CIUBAN (anul II), clasa canto muzică ușoară (profesor coordonator Codruța Lupșe)

Trofeul Magic Star, categoria Duete – Antonia și Cosmina GHIMAN, anul III, respectiv anul I, clasa canto muzică populară (profesor coordonator Ramona Darha)

 

Concursurile online: inedite și cu mai puține emoții

„Concursul Online internațional de muzică „Muzica ne poate uni!” a fost o experiență nouă pentru mine, dar mai ales pentru elevele mele!… Nu pot să spun că au fost emoții la fel ca pe scenă… Dar așteptarea îndelungată pana la aflarea rezultatelor a fost una bine meritată! Faptul ca nu știau câți concurenți vor fi, care va fi prestația lor în online a creat emoții diferite! Au fost peste 1400 de concurenți la secțiunea muzică ușoară! Am adus Școlii Populare de Artă trei premii. Eu le felicit și mereu le voi fi alături in toate reprezentațiile lor artistice, muzicale! Împreună vom trece peste această perioadă, iar muzica mereu ne va uni si ne va face poate… mai buni.” (Codruța Lupșe, profesor canto muzică ușoară)

 

„Deoarece concursurile nu mai pot avea loc în mod tradițional, din cauza pandemiei, unele dintre acestea s-au adaptat si s-au organizat online, iar acest lucru este o bucurie pentru tineri, care doresc să participle la asemenea competiții, inclusiv pentru elevii Școlii Populare. Emoțiile nu au fost la fel de mari precum cele avute în fața publicului, sunt mai ușor de stăpânit atunci când te filmezi în fața unui părinte sau a cuiva din familie. Pe de altă parte, concursurile din mediul online sunt mai grele, fiindcă participanții sunt mai numeroși. În loc să se înscrie câteva zeci de concurenți la o categorie de vârstă, se înscriu sute iar astfel, competiția este mai strânsă”.  (Ramona Darha, profesor canto muzică populară)

Atât cursurile, cât și concursurile online sunt o soluție temporară pentru o perioadă, sperăm, temporară. Asta nu înseamnă că nu ne-am dori să ne întoarcem la modul de predare de dinainte de situația de urgență. Satisfacția noastră este aceea că, deși  stăm acasă, nu pierdem timpul, ci dimpotrivă, lucrăm în continuare, și iată, obținem chiar și premii, care ne mențin motivația în formă.

Pin It on Pinterest

Share This