În Sâmbăta de Paști facem tăte pregătirile. Facem pască, cozonac, cel mult o prăjitură-două, apoi miel umplut, sierbem o spată de porc, când o fo’ si musafiri, sau un șold, no, amu’ câte o jumătate. Cârnați, ouă roșii și câte o crăticioară de hrean. Nu facem alte mâncări complicate. Și cam de regulă, în ziua de Paști mâncăm hrană rece. Că le pregătim tăte de sâmbătă, le punem frumos în coșarcă șî le ducem la sfințit. Da nu toate din ele. În coșarcă, punem acolo o păscuță, un mniez de carne, și câteva ouă. Anu’ ăsta, toată lumea pregătește în coșarcă și iese la poartă în ziua de Paști și a fi o mașină care merge prin tot satu’ și stropește  la fiecare casă. Au anunțat pe feisbuc pe care uliți pornesc, să știe oamenii a se pregăti. Vă dorim toate cele bune și Paște fericit.

 

Cercetare: Rada Pavel

Tematica: pregătiri de Paști

Performer: Elena Opriș, Breb

Foto: Duncan Ridgley

Pin It on Pinterest

Share This