Organizată de C.J.P.C.C.T.  MM  în colaborare cu Biblioteca Județeană din Baia Mare și coordonată de Nicolae Scheianu, ”Miercurea de poezie”, această serie de recitaluri de poezie cu publicul, în lectura autorilor din 23 octombrie 2019, aflată acum într-al optulea an de existență, răstimp în care publicul iubitor de literatură, de poezie  a  putut asculta, vedea, interacționa și discuta cu un număr de aproximativ 100 de poeți din Maramureș și din țară, mulți dintre ei nume mari în literatura noastră contemporană,  s-a desfășurat în Salonul artelor al bibliotecii.  După  lectura autorului s-a discutat îndelung  cu studenții, cu publicul,  cu poeții prezenți la manifestare despre fenomenul literar contemporan românesc și despre receptarea poeziei de către publicul   interesat de acest gen de artă.

Invitatul acestei ediții  a fost poetul  sălăjan  VIOREL MUREȘAN, un poet binecunoscut iubitorilor de poezie, un nume important al literaturii noastre contemporane, un echinoxist de seamă, autorul unor volume de poeme foarte bine cotate de marii critici de literatură din țară și din străinătate.

Publicul a fost format din studenți   și elevi filologi, de către oameni de cultură din oraș –  care au umplut sala  și care au avut un dialog foarte viu cu autorul sălăjan,  secretar de redacție al revistei ”Caiete sălăjene”.

Din partea Centrului Creației a vorbit directorul instituției, prof. dr. Ștefan Mariș. Manifestarea a fost coordonată de Nicolae Scheianu, consultat artistic la instituția noastră.

 

Pin It on Pinterest

Share This