După o pauză „pandemică”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „LIVIU BORLAN” Maramureș continuă, prin intermediul internetului, cunoscuta manifestare culturală „Miercurea de poezie”, dedicată poeziei, poeților, scriitorilor și oamenilor interesați de cultură din Maramureș.

Inițiatorul și coordonatorul acestei manifestări, care a debutat la Teatrul Dramatic din Baia Mare în 2011, este poetul Nicolae Scheianu, consultant de specialitate la CJCPCT „Liviu Borlan” Maramureș.

În decursul celor 10 ani de „Miercurea de poezie”, iubitorii de poezie și de cultură au putut asculta vocile și creațiiile a peste 70 de poeți din Maramureș, din județele limitrofe și din țară, cei mai mulți dintre ei fiind poeți importanți, cunoscuți pe plan național sau regional.

În data de 21 ianuarie 2021, la „Miercurea de poezie” a fost invitat să povestească și să citească poetul băimărean George Nicoară, preot greco-catolic, responsabil al Departamentului pentru Cultură la Episcopia Greco-Catolică din Maramureș, licențiat în litere, doctor în teologie al Universității Pontificale Gregoriene din Roma.

Vă invităm să urmăriți aici această cea mai recentă ediție:

 

https://youtu.be/kxNpwrTBHHo

 

 

Pin It on Pinterest

Share This