Vineri, 29 noiembrie, 2019  in atelierul cunoscutului pictor maramureșean Mircea Bolchis a avut loc lansarea  cărții obiect, volumului neconvențional ”…ai, ai, ai, Rózsa néni”…eveniment la care au luat parte scriitori, pictori, conducători de instituții, oameni de cultură cunoscuți din Baia Mare.

Volumul , de fapt o proză scurtă plină de culoare  și vervă, a fost scris de prozatorul Marian Ilea și ilustrat de pictorul Mircea Bolchiș și a apărut la Editura ”Ethnologica” a C.J.P.C.C.T.Maramureș, director Ștefan Mariș.

La această lansare aparte a fost invitat  cunoscutul istoric  și prozator Ovidiu Pecican profesor universitar la Facultatea de Studii Europene, precum și cercetător la Institutul de Antropologie Culturală din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj  Napoca care a vorbit despre lucrare. Au mai luat cuvantul : Ștefan Mariș, directorul instituției care a editat  cartea, Mircea Bochiș, Marian Ilea, primarul orașului Baia Sprie . Sebastian Alin Bîrda,  prof.Daniela Sitar Tăut, Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare.

Cu această ocazie au fost conferite Diplome de excelență  domnilor Mircea Bolchiș, Marian Ilea și Ștefan Mariș din partea Consiliului Județean Maramureș înmânate de vicepreședintele acestuia, Doru Dăncuș.

 

Pin It on Pinterest

Share This