În cadrul proiectului de colaborare dintre Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi instituţia similară din Satu Mare au loc numeroase schimburi de activităţi culturale. Una dintre cele mai importante este seria de expoziţii „Fotoetnografica”, proiect început în 2007 şi continuat până azi. CJCPCT Satu Mare a fost gazda primitoare a acestor expoziţii care promovează cultura tradiţională maramureşeană.

Iubitorii de fotografie documentar-etnografică pot admira imagini realizate de Călin Andra, Eugen Mortz, Gheorghe Petrila şi Felician Săteanu, participanţi la Tabăra „Fotoetnografica” ediţia a XV-a care a avut loc în 2015 la Glod, jud. Maramureş. Imaginile surprind peisajul, viaţa de zi cu zi a locuitorilor din Glod, Slătioara, Strâmtura, Rozavlea, Bârsana, precum şi datinile, obiceiurile, ritualurile practicate de locuitorii acestei zone încă păstrătoare a tradiţiilor strămoşeşti.

Vernisajul va avea loc in data de 23 februarie 2017, ora 15, la sala de expoziţii a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare.

Expoziţia poate fi vizitată până în 07 martie 2017.

Pin It on Pinterest

Share This