De Nașterea Maicii Domnului (8 septembrie), biserica de lemn din Călinești Căieni își sărbătorește hramul.

Anul acesta, sărbătoarea a fost prilej pentru vernisarea, în pridvorul generos al bisericii, a unei expoziții de fotografie cuprinzând imagini vechi din Călinești.

Expoziția a constituit un moment dintr-un eveniment mai complex: simpozionul dedicat copiilor „Învață și du mai departe”, organizat la inițiativa ,,Asociației rădăcinilor străbune” (președinte Măriuca Verdeș) și a ,Centrului de Informare turistică al Bisericii din Călinești Căieni, având i Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș printre parteneri.

Participanții la vernisaj au putut vedea cum arătau locurile, casele, bisericile și oamenii Călineștiului în prima jumătate a secolului XX, prin intermediul valoroaselor fotografii din arhiva Muzeului Județean Satu Mare (colecția Ioniță G. Andron), a Muzeului Maramureșean Sighetu Marmației și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare. CJCPCT „Liviu Borlan” Maramureș a sprijinit evenimentul prin imprimarea și înrămarea acestor fotografii.

Imaginile vor fi personajele unor expoziții itinerante care se vor organiza anul acesta și anul viitor în Maramureș.

 

Pin It on Pinterest

Share This