Luni 3 iunie 2019, în prezența domnului profesor dr. Ștefan Mariș, managerul CJCPCT „Liviu Borlan” Maramureș, elevii claselor de pictură-grafică (profesoară Iza Tărțan) și de artă decorativă și design vestimentar (profesoară Susana Pop-Debrețeni), au expus lucrările alese pentru examenul de final de an școlar. Ca la fiecare început de vară, artiștii în devenire au învins emoțiile examenului și au prezentat lucrările expuse, dovedindu-se oratori desăvârșiți. Li s-au alăturat elevii cursului de orgă, coordonator Grigore Chira, care au oferit un moment muzical.

Gazda expoziției – examen a fost, de această dată, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, prin bunăvoința domnului muzeograf dr. Marius Câmpeanu, șeful Secției de Istorie, care a avut inițiativa acestui parteneriat. Atmosfera de epocă oferită de clădirea istorică a dat greutate evenimentului, iar sala destinată expozițiilor temporare s-a dovedit neîncăpătoare pentru participanții la vernisaj.

Managerul CJCPCT „Liviu Borlan” Maramureş a subliniat faptul că prin reorganizarea instituţiei, în urma căreia Şcoala Populară de Arte „Liviu Borlan” a devenit secţie a Centrului, activităţile specifice ale compartimentelor se desfăşoară în conformitate cu calendarul aprobat la început de an şcolar. În acest sens, absolvenții cursurilor (atât din anul acesta, cât şi din anii anteriori) din cadrul CJCPCT „Liviu Borlan” Maramureș – secția Școala Populară de Artă – vor putea să ridice diplomele de absolvire de la sediul instituției situat pe str. Culturii nr 7A, telefon 0262-211560.

Pin It on Pinterest

Share This