Am lansat site-ul proiectului „Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale” co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional!

Proiectul „Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale” iniţiat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Maramureş, Facultatea de Litere din Baia Mare (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare), Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş şi SC Aedilis Proiect SRL a vizat cercetarea şi promovarea a 30 de biserici de lemn, monumente istorice din Ţara Lăpuşului, prin realizarea de tururi virtuale și scurte descrieri narative ale acestor obiective, precum și publicarea informațiilor în mediul on-line. Astfel, pentru fiecare monument istoric au fost realizate tururi virtuale, având diferite „puncte de staţie” – puncte de rotire 360 grade. În acest fel, având cel puţin 4 puncte de staţie pentru fiecare monument, sunt oferite vizitatorilor aspecte din exterior, dar şi din interior (pronaos, naos, altar), concretizate în peste 140 de panorame.

Cele 30 de obiective pot fi vizitate on-line, începând din această lună, accesând pagina proiectului (www.lapus.culturamm.ro).

Pin It on Pinterest

Share This