”MIERCUREA DE POEZIE”, un titlu generic pentru peste 60 de recitaluri de poezie cu public în lectura poetilor invitați
Un titlu generic pentru seria de recitaluri de poezie cu public – începută in martie 2011- la Teatrul Dramatic din Baia Mare cu concursul dramaturgului și prietenului Radu Macrinici, directorul actual al Teatrului băimărean, recitaluri care au început atunci în sala ”Studio” și care s-au mutat mai apoi în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene Maramureș ”Petre Dulfu” din Baia Mare.
Recitalurile, la care au participat, de fiecare dată, câte doi poeți invitați din Maramureș, din Bistrița Năsăud, Satu Mare, Zalău, Cluj, Suceava, Neamț, Botoșani, Prahova,Bihor, Vâlcea, Arad, Bucuresti au fost organizate prin Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Maramureș la inițiativa și sub coordonarea celui care scrie aceste rânduri, autorul acestei pagini – Nicolae Scheianu, consultant artistic la instituția organizatoare. Recitalurile au fost mediatizate in toate mass media locală, județeană dar și în presa centrală, filmate, fotografiate, arhivate…Menționez aici că intr-o perioadă cuprinzând unele recitaluri din 2016 și 2017, poeții invitați au venit în Maramures prin intermediul revistei online ”eCreator” și a șefului acesteia, poetul Ioan Romeo Rosiianu.
Riscând să nedreptățesc alte nume, voi aminti aici câțiva poeți care au citit în fața publicului băimărean: Gavril Ciuban, Lucian Perța, Vasile Muste, Vasile Morar, Viorel Mureșan, Radu Ulmeanu, George Vulturescu, Alexandru Uiuiu, Stefan Jurca, Dorel Macarie, Daniel Hoblea, Daniel Săuca, Gheorghe Parja, Ion Bogdan, Ioan Dragos și alții, și alțele… Îmi cer scuze, voi publica aici lista tuturor poeților care au citit la ”Miercurea de poezie”.
Începând cu data de miercuri 17 octombrie a.c. formatul recitalurilor se schimbă. Va citi în fața publicului un singur poet sau poetă, personalități marcante ale poeziei noastre contemporane, din toată țara.
Începem această serie cu un poet clujean, ADRIAN POPESCU, un poet și un scriitor nu numai marcant ci și o mare personalitate a vieții culturale a Clujului, redactorul șef al revistei ”Steaua”.
Vă așteptăm  în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare, miercuri, 17 octombrie, ora 14.

Pin It on Pinterest

Share This