Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” din Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș, Primăria municipiului Sighetu Marmației au sprijinit și au făcut posibilă organizarea – la Centrul Cultural Sighetu Marmației – gazda evenimentului  –  unui recital de muzică populară care a încântat publicul spectator.  Spectacolul  a avut loc în data de 2 iulie, a.c. în Sala de spectacole a Centrului Cultural din Sighetu Marmatiei și va continua cu spectacole în Vișeu de Sus și în Borșa.
„RECITALUL DE VARĂ” fost susținut de Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „ICOANE”, condus de prof.univ.dr. Ioan Bocșa, instruit de către lector univ dr. Alina Stan, având ca invitați în spectacol  Ansamblul Folcloric „MARA” al Centrului Cultural Sighetu Marmatiei.

Ansamblul ”ICOANE” a fost alcătuit din studenți și cadre didactice universitare, reprezentând Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” și Fundația „TerrArmonia” din Cluj Napoca.  Evenimetul face parte dintr-un generos proiect cultural  intitulat ”Restituiri”  la care CJCPCTMM este partener, vizând  cântecul vechi maramureșean și valorile sale spirituale.

Ioan Bocșa a vorbit celor prezenți despre preocupările privind cercetarea folclorului din diferite zone etnografice, despre cercetarea efectuată în Maramureș, subliniind că programul spectacolului este alcătuit din folclor muzical din zona Maramureș.
Soliștii și Ansamblul „ICOANE” au susținut un recital de folclor maramuresean autentic, demonstrându-și  valoarea și pregătirea sub îndrumarea cunoscutului interpret si profesor. Ansamblul Folcloric ”MARA, Ileana Matus, Mihai Chiș și Nelu Godja au evoluat, de asemenea,  pe scenă, alături de  Ansablul ”Icoane”, demonstrânu-și și de această dată calitățile artistice remarcabile.

Pin It on Pinterest

Share This
?>