În perioada 8-9 iunie 2019, la Mireșu Mare a avut loc cea de a XIII-a ediție a Festivalului Folcloric concurs “Florile Someșului”.
În urma preselecției au fost prezenți în concurs 19 soliști vocali, cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani. De asemenea, au fost prezente 10 ansambluri folclorice, atât din Maramureș cât și din alte județe.
Din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Liviu Borlan” Maramureș a participat Ansamblul “Dorulețul” reprezentând Școala Populară de Artă “Liviu Borlan” din Baia Mare, coordonat de maestrul coregraf Prof. Grigore Simionca, care a obținut premiul special al juriului pentru valoarea și interpretarea dansului tradițional românesc din zona Chioarului.

 

La secțiunea Ansambluri folclorice, trofeul festivalului a fost adjudecat de Ansamblul “Joc de Ceanu Mare” din Ceanu Mare, județul Cluj. La secțiunea soliști vocali 7-10 ani, podiumul a fost ocupat numai de băimăreni. Premiul I a fost obținut de Sorina Maria Pop, premiul II de Răzvan Vasile Augustin Cizmar, iar premiul III de Cezara Augusta Dan, Baia Mare. Mențiune a primit Medeea Dragoș din Baia-Sprie. La secțiunea soliști vocali 10-15 ani, premiul I a fost adjudecat de Paul Marincaș din Baia Mare, județul Maramureș, premiul II de Patricia Moldovan din Baia Mare, județul Maramureș, iar premiul III de Ioana Mihai, Halmeu, județul Satu Mare. Mențiuni au primit Victoria Petrenciuc din Lăpuș, județul Maramureș și Denisa Mihaela Petruț din Vălenii Lăpușului, județul Maramureș.

Pin It on Pinterest

Share This