În 20 februarie 2020, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a găzduit vernisajul Expoziției de gravură Printmania, care cuprinde 30 de lucrări realizate de elevii clasei de arte plastice din cadrul secției Școala Populară de Artă, Baia Mare.

Proiectul a fost coordonat de profesoara Postumia Rus din partea C.J.C.P.C.T. „Liviu Borlan” Maramureș – secția Școala Populară de Artă și muzeograful Marius Câmpeanu, șeful Secției de Istorie din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

„Expozitia Printmania este rezultatul a 3 saptamani de muncă. Elevii Școlii Populare de Arta s-au intalnit pentru prima dată cu gravura, mai exact, cu „linogravura”. Această tehnică implică realizarea unei matrițe (in cazul de față, o plăcuță de linoleum): se schițează desenul pe linoleum, iar cu niște dăltițe speciale se gravează/scobește, urmărind liniile trasate pe matriță. Odată finalizată matrița, aceasta se încerneluiește cu cerneală tipografică, următoarea etapă fiind tipărirea tirajelor”. (Postumia Rus, profesor arte plastice)

Expoziția de gravură Printmania este rezultatul parteneriatului încheiat între Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Expoziția mai poate fi vizitată până duminică, 1 martie 2020.

 

Pin It on Pinterest

Share This