La ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, (ROMEXPO, București), din perioada 20-23 februarie 2020, în standul Maramureșului, pe lângă porți de lemn, oferte de Paști, meșteșuguri și tradiții, au fost promovate și proiectele dedicate bisericilor monument din Lăpuş şi Chioar, proiecte implementate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, împreună cu o serie de parteneri.

Vizitatorii standului au avut ocazia să călătorească virtual prin biserici vechi, să se minuneze de turnurile zvelte și de picturile făcute de zugravii de odinioară, navigând pe site ul https://www.culturamm.ro/

Vă reamintim că în 2018-2019, au fost derulate proiectele Biserici din Țara Lăpușului. Tururi virtuale și Biserici din Țara Chioarului. Tururi virtuale, ambele co-finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Ca urmare a implementării acestor proiecte, 60 de monumente istorice din două zone etnografice ale județului Maramureș (Lăpuș și Chioar) au ajuns să fie cercetate și ulterior, prezentate într-un portal web care conține tururi virtuale, fotografii vechi și noi, panosfere și texte de prezentare atent documentate.

Vă invităm, așadar, încă o dată, să vizitați www.culturamm.ro, pentru a afla cât mai multe despre patrimoniul nostru material, atât de valoros.

 

Pin It on Pinterest

Share This