Cea de-a X-a ediție a Colocviului Național „Coregrafia Dansului Tradițional Astăzi” s-a desfășurat între 3 – 7 aprilie 2019 la Bușteni și a fost organizată de Centrul Județean de Cultură Prahova alături de Consiliul Județean Prahova, Asociația Așezămintelor Culturale și Centrul Cultural „Aurel Stroe”.

De la prima ediție, evenimentul și-a propus ca scop principal îndrumarea metodologică a animatorilor din domeniul culturii și familiarizarea acestora cu principiile de bază ale cercetării, conservării, valorificării și promovării patrimoniului cultural imaterial românesc. Au luat parte la lucrări maeștri coregrafi, instructori, profesori, dansatori, directori de instituții culturale, referenți și personalități din domeniul culturii și artei, persoane interesate de păstrarea autenticității jocului  tradițional românesc.

Din județul Maramureș au participat Ansamblul „Flori din Maramureş” de pe lângă Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş, coordonat de coregraf Grigore Simionca şi Ansamblul „Măgura din Cerneşti”, coordonat de Radu Roman.

În cadrul Colocviului au avut loc ateliere de creație/workshopuri, dezbateri, paradă, spectacol folcloric, lecții deschise. Profesorii și maeștrii coregrafi prezenți au predat câte un joc tradiţional din zona etnofolclorică pe care au reprezentat-o.  Zona Maramureşului a fost ilustrată din punct de vedere coregrafic de  Grigore Simionca, referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş

La finalul Colocviului a avut loc Spectacol Folcloric Extraordinar, „Hai la hora românească!”, cu participarea maeștrilor coregrafi, instructorilor, profesorilor și dansatorilor prezenți la această manifestare.

Pin It on Pinterest

Share This